مقالات فنی خودرو

تیپ کار ۴ اردیبهشت ۱۴۰۱ | ۱۳:۰۰ ۱ دیدگاه لیسه گیری خودرو چیست و چه تفاوتی با رنگ کردن دارد؟ + ویدیو یکی از راه های ترمیم خط و خش در بدنه خودرو ها لیسه گیری است که با رنگ کردن بدنه خودرو تفاوت دارد و در اثر انجام آن هم افت قیمت شدیدی در خودرو رخ نمی دهد هم خط و خش بدنه محو می شود.


یکی از راه های ترمیم خط و خش در بدنه خودرو ها لیسه گیری است که با رنگ کردن بدنه خودرو تفاوت دارد و در اثر انجام آن هم افت قیمت شدیدی در خودرو رخ نمی دهد هم خط و خش بدنه محو می شود.

نوشته های مشابه

این روز ها با توجه به افزایش قیمت خودرو ها و همچنین افت قیمت بیشتر در صورت رنگ شدن بدنه ، همه به دنبال این اند که بیشتر و بهتر از خودروی خود مراقبت کنند تا از افت قیمت آن جلوگیری کنند و در عین حال خودروی آن ها از لحاظ فنی و بدنه در شرایط خوبی باشد. از طرفی دیگر با بیشتر شدن تعداد خودرو ها و همچنین افزایش راننده های ناشی می بینیم که میزان تصادفات ریز و با خسارت جرئی در سطح شهر ها بیشتر شده است. در اثر این تصادفات اکثراً خط و خش و قری ها ریز بر روی بدنه به جا می ماند که قری ها را با صافکاری و خط و خش را با لیسه گیری درست می کنند.

صافکاری با رنگ و بی رنگ چه فرقی با هم دارند؟

یکی از فرآیند هایی که بعد از تصادف بر روی بدنه صورت می گیرد صافکاری است که به دو نوع با رنگ و بی رنگ تقسیم می شود. در صافکاری با رنگ ، بر اثر ضربه های سنگین و شدیدی که به بدنه وارد می شود رنگ بدنه ریخته می شود و به همین دلیل بدنه به رنگ آمیزی نیاز پیدا می کند و پس از این فرآیند برحسب نوع خودرو و بخش رنگ شده از قیمت خودرو کم می شود. اما در صافکاری بی رنگ که اکثراً به صورت جزئی است ، ضربات وارده برای صافکاری به آرامی صورت می گیرد و در اثر این فرآیند رنگ بدنه نمی ریزد و به همین دلیل از قیمت ماشین کاسته نمی شود مگر این که در اثر صاف کردن ، بخش مورد نظر دارای موج شود که در این حالت نیز کمی از قیمت خودرو کاسته می شود.

لیسه گیری چیست؟

یکی از راه های برطرف کردن و از بین بردن خط و خش بدنه قلم گیری است که در پایان کار به راحتی قابل تشخیص است و باب دل بسیاری از افراد نیست. اما در لیسه گیری خط و خش های بدنه خودرو با لایه های رنگ پر می شود که در نهایت در صورت دقت و تمیزی کار نقاش ، تقریباً خط و خش مورد نظر دیگر به چشم نمی آید. در گذشته برای لیسه گیری از کارت اعتباری و یا کارت تلفن استفاده می شد اما امروزه از یک وسیله که انعطاف پذیر است و لیسه نام دارد استفاده می شود.

با استفاده از لیسه ، یک لایه رنگ بر روی خط و خش قرار می گیرد و پس از خشک شدن آن ، دوباره همین کار تکرار می شود و یک لایه رنگ دیگر بر روی رنگ خشک شده قرار می گیرد. این کار تا جایی ادامه پیدا می کند که خط کاملاً پر شود و با اطراف خود هم سطح شود. در این مرحله با سمباده زدن بر روی سطح لیسه گیری شده بخش هایی که نا همواری ایجاد کرده اند را از بین می برند تا کل سطح یکدست شود. پس از یکدست شدن سطح مورد نظر ، بر حسب نیاز ، دوباره یک لایه رنگ را در محل مورد نظر قرار می دهند تا کار تمیز تر و بهتر به نظر بیاید. در نهایت کلر که یک لایه محافظ و براق کننده است را بوسیله لیسه به روی سطح می زنند تا رنگی که در طی لیسه گیری در خط و خش قرار گرفت را براق و از آن محافظت کند. در پایان کار دوباره سطح مورد نظر را سمباده می زنند تا یکدست شود و سپس محل مورد نظر را پولیش می کنند.

تفاوت لیسه گیری با قلم گیری در چیست؟

از تفاوت های میان لیسه گیری و قلم گیری می توان گفت که در قلم گیری قسمت مورد نظر به خوبی لیسه گیری در نمی آید و در اکثر اوقات مطابق انتظار صاحب خودرو نمی شود. اما مهم ترین تفاوت لیسه گیری و قلم گیری در این است که رنگ بخش لیسه گیری شده با شستشو توسط آب پر فشار ، تینر زدن ، پولیش کاری و … از بین نمی رود و علت این قضیه هم این است که لایه های رنگ به خوبی خشک می شوند و مانند رنگ بدنه که کوره ای است می شوند.

 به طور کلی بهترین کار برای رفع خط و خش های عمیق روی بدنه خودرو لیسه گیری است که در نهایت زیبایی و یکدستی بهتری را نتیجه می دهد. فرآیند لیسه گیری نسبت به قلم گیری بسیار وقت گیر تر است و نیاز به دقت بیشتری دارد ، به همین دلیل هم هست که هزینه لیسه گیری بالاست. یکی از مراکزی که لیسه گیری بدنه خودرو را به خوبی و با دقت کافی انجام می دهد و در نهایت می توانید با رضایت از آن جا خارج شوید گاراژ دیزاین است که با داشتن کادری با تجربه خودروی شما را به بهترین شکل ترمیم می کند.

محمد جبارزاده شیاده

پایگاه خبری تعمیرات آنلاین

سوالت متداول

لیسه گیری چیست؟

در لیسه گیری خط و خش های بدنه خودرو با لایه های رنگ پر می شود و برای لیسه گیری از یک وسیله که انعطاف پذیر است و لیسه نام دارد استفاده می شود. با استفاده از لیسه ، یک لایه رنگ بر روی خط و خش قرار می گیرد و پس از خشک شدن آن ، دوباره همین کار تکرار می شود و یک لایه رنگ دیگر بر روی رنگ خشک شده قرار می گیرد.

صافکاری با رنگ و بی رنگ چه فرقی با هم دارند؟

در صافکاری با رنگ ، بر اثر ضربه های سنگین و شدیدی که به بدنه وارد می شود رنگ بدنه ریخته می شود و به همین دلیل بدنه به بتنه کاری و رنگ آمیزی نیاز پیدا می کند. اما در صافکاری بی رنگ که اکثراً به صورت جزئی است ، ضربات وارده برای صافکاری به آرامی صورت می گیرد و در اثر این فرآیند رنگ بدنه نمی ریزد.

تفاوت لیسه گیری با قلم گیری در چیست؟

در قلم گیری قسمت مورد نظر به خوبی لیسه گیری در نمی آید و در اکثر اوقات مطابق انتظار صاحب خودرو نمی شود. اما مهم ترین تفاوت لیسه گیری و قلم گیری در این است که رنگ بخش لیسه گیری شده با شستشو توسط آب پر فشار ، تینر زدن ، پولیش کاری و … از بین نمی رود و علت این قضیه هم این است که لایه های رنگ به خوبی خشک می شوند.

تازه ترین اخبار و ویدیوهای خودرویی را در کانال
تلگرام
و
اینستاگرام
تعمیرات آنلاین دنبال کنید.




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا